© PhotoNews | Roberto Martinez staat sinds augustus 2016 aan het hoofd van de Rode Duivels.

Roberto Martinez twee jaar langer bondscoach Rode Duivels

TDN
© Belga - BRUZZ
18/05/2018

Roberto Martinez verlengt vrijdag zijn contract bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) met twee jaar. De 44-jarige Spanjaard blijft tot het EK 2020 de bondscoach van de Rode Duivels.

Martinez werd in augustus 2016 als opvolger van Marc Wilmots aangesteld. Bij zijn debuut werd er in een oefeninterland met 0-2 verloren van Spanje, maar dat was meteen ook de enige nederlaag onder Martinez. Er volgden nog twaalf zeges en vier gelijke spelen.

Met een 28 op 30 plaatste België zich vlot voor het WK, dat volgende maand in Rusland van start gaat. De Belgen nemen het er in groep G op tegen Panama, Tunesië en Engeland.

Voor hij bij de Rode Duivels aan de slag ging, had Martinez in Engeland Swansea (2007-2009), Wigan (2009-2013) en Everton (2013-2016) onder zijn hoede. Volgens Belgische media wilde Martinez na het WK graag naar de Premier League terugkeren, maar dat stelt hij dus nog minstens twee jaar uit.

Dat zijn contract nu verlengd wordt, is toch een kleine verrassing. De voetbalbond hield altijd vast dat er pas na het WK in Rusland onderhandeld zou worden over zijn aflopende overeenkomst.

Michel Preudhomme

De contractverlenging van Martinez betekent ook meteen het einde aan de speculaties ronde Michel Preudhomme. De ex-coach van onder meer Club Brugge en Standard wordt al jaren beschouw als de ideale bondscoach, maar zal nog minstens tot de zomer van 2020 moeten wachten.

De weg voor Preudhomme naar Standard ligt nu helemaal open. Hij zou ook Marc Grosjean, ex-trainer van Union, meenemen als assistent naar Luik.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Sporting Flagey, Rode Duivels, Roberto Martinez, KBVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni