Hockeyclub Léopold wint op de valreep bij Beerschot

© Royal Léopold Hockey Club

Landskampioen Léopold heeft zondag de hockeytopper op het veld van Beerschot gewonnen met 1-2. In de slotseconden van de wedstrijd schoot Max Plennevaux de Great Old op strafcorner naar de zege. Tom Boon had Léopold op voorsprong gebracht. Die andere Ukkelse club, Racing, bleef in een Brusselse derby bij Orée steken op een 1-1 gelijkspel.

De Ukkelse treffers in Kontich vielen telkens op strafcorner. Specialist Boon zette na tien minuten de 0-1 op het scorebord en schuift in de Belgische schuttersstand op naar de tweede plek. Léopold miste een pak kansen en kreeg vlak voor rust het deksel op de neus. Beerschot bracht de stand in evenwicht. Max Plennevaux zorgde in de slotseconden voor opluchting. De Brusselaar vlamde een strafcorner tegen de netten.

De topper was een heruitgave van de finale van vorig seizoen. En opnieuw trok Léopold aan het langste eind. De vijfde opeenvolgende zege brengt de Great Old in de stand in groep A wat dichter bij La Gantoise, dat 1-1 gelijkspeelde in Leuven. Léopold won net als de Gentenaren vijf keer, maar La Gantoise verloor nog niet. Het verschil in het klassemenet bedraagt een punt.

Orée-Racing: 1-1

Léopold kreeg ook wat hulp van aartsrivaal en stadsgenoot Racing. De Ukkelaars hielden Orée uit Sint-Lambrechts-Woluwe na een zoutloze derby in bedwang (1-1), met dank aan een gelukte strafcorner van Woods in het slot van de match. Orée ziet Léopold daardoor voorsprong nemen in groep A. Racing, bijgenaamd de Ukkelse Ratten, is derde in poule B.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?