| De landskampioen komt onder stoom in de Belgische hockeycompetitie.

Léopold walst door hockeycompetitie, Daring terug op hoogste niveau

TDN
© BRUZZ
09/03/2020

Hockeyclub Léopold Ukkel steekt in bloedvorm. De landskampioen nam zondag met 1-3 de maat van Dragons en boekte zijn tiende overwinning op twaalf duels. Zowaar nog straffer is de manier waarop Daring Molenbeek zijn terugkeer naar de hoogste afdeling afdwong.

Eén keer verloor Léopold dit seizoen. Op de allereerste speeldag. Sindsdien won de Ukkelse landskampioen al zijn wedstrijden, op één gelijkspelletje na. Tegen Dragons, de landskampioen tussen 2014 en 2018, zette Léopold zijn suprematie en de wissel van de macht nogmaals in de kijker.

Titelfavoriet

In Brasschaat klom de thuisploeg vrij snel op voorsprong, maar de Brusselaars veerden recht. Maxime Plennevaux, die straks ook mag schitteren op de Olympische Spelen, trof twee keer raak. Gaspard Baumgarten legde de 1-3 eindstand vast. Léopold is dankzij de tiende overwinning al zeker van een plek in de kwartfinales.

De Great Old geldt als dé favoriet voor de finale fase van de play-offs. Léopold is met 31 punten afgetekend leider in groep A. Orée, dat afgelopen weekend een uitstekende zaak deed door Braxgata met 0-3 over de knie te leggen, is voorlopig vierde en lijkt zeker van deelname aan de play-offs. Die derde Brusselse ploeg, Racing, zal nog moeten knokken in groep B.

Terugkeer Daring

Het Brusselse veldhockey kende een uitstekend weekend, want sinds vrijdag is de terugkeer van Daring Molenbeek naar de hoogste afdeling een feit. Vorig seizoen zakte de traditieclub naar de tweede klasse, maar daarin maakte Daring de tegenstand deze jaargang compleet belachelijk.

Met een 4-1 overwinning tegen White Star uit Evere verzekerden de Molenbekenaars zich van promotie. Het bilan oogt keurig, want Daring pakte zestien overwinningen op rij. Met 48 op 48 valt de club niet meer bij te benen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Ukkel , Sport , Sporting Flagey , Leopold Hockey Club , Royal Daring Molenbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni