Houten bal van school uit Evere belandt na twee jaar bij Messi

Ook Eden Hazard zette zijn handtekening op de bal.

Twee jaar geleden startte de Victor Hortaschool in Evere een project om een houten bal via allerlei topvoetballers tot bij de beste voetballer ter wereld te krijgen, Lionel Messi. Heel wat bekende voetballers later is het hen eindelijk gelukt om ook zijn handtekening op de bal te krijgen.

houten bal bij Messi
De houten bal bereikte na twee jaar zijn einddoel bij Lionel Messi

Het doel van het project was om het vakmanschap van een beroepsopleiding in de verf te zetten en ondertussen de leerlingen te tonen dat alles mogelijk is als je maar creatief te werk gaat en doorzet.

De bal moest via een ketting van voetballers tot bij hem geraken. De actie startte bij voormalig Rode Duivel Jan Ceulemans, maar ging al snel door de handen van enkele echte wereldsterren, zoals Maradona, Ronaldinho, Puyol en Van Nistelrooy. In totaal zetten 33 spelers hun handtekening op de bal, met Messi als ultiem summum.

“We hebben twee jaar lang geprobeerd om met Messi in contact te treden, zegt Bart Uyttersprot, technisch adviseur van de Victor Hortaschool in Evere en initiatiefnemer van het project. "We hebben hem op een haar na gemist in Barcelona. De bal heeft zo’n 20.000 kilometer afgelegd. Uiteindelijk was het min of meer in mijn achtertuin, in Eindhoven, dat ik hem ontmoette en zijn handtekening kon vragen.”

Goede doel

De bal is ondertussen ook verloot via een sms-actie van Het Laatste Nieuws. De opbrengst ging naar vzw BiJeVa, die werkt met kansarme kinderen. “Dit is echt waar vzw BiJeVa voor staat: volharding en doorzetten in het leven," zegt Anny De Windt van vzw BiJeVa.

“Ik wou het geld graag geven aan organisatie die een link met Messi had. Toen bleek dat BiJeVa al tweemaal samengewerkt had met Messi voor een project, was de keuze snel gemaakt,” legt Uyttersprot uit.

Uyttersprot wil zijn verhaal nu doorvertellen aan de leerlingen; om hen aan te moedigen om hun eigen dromen in vervulling te laten gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?