Ibrahima Diallo bokst zaterdag eerste profkamp in Elsene

© Facebook
| Ibrahima Diallo (in het midden) met zijn vader Bea Diallo (links)

Ibrahima Diallo staat zaterdag 19 december voor zijn profdebuut als bokser. In Elsene neemt hij het op tegen het Nicaraguayaanse superlichtgewicht Josue Bendana.

De 22-jarige Diallo is de zoon van Bea Diallo, die zelf een rist successen boekte bij de middengewichten en vandaag eerste schepen in Elsene is, en tevens technisch directeur van de Franstalige boksbond. Ibrahima Diallo heeft als amateur 55 overwinningen achter zijn naam. Hij werd geboren in het Guinese Conakry en droomt ervan het West-Afrikaanse land te vertegenwoordigen op de Spelen van volgende zomer in Tokio. Zijn tegenstander van zaterdag, de 25-jarige Bendana, won al tien keer, verloor 22 kampen en bokste vier keer onbeslist.

Het is zaterdag ook uitkijken naar het gevecht tussen superlichtgewicht Mohamed El Marcouchi (25 zeges, 2 nederlagen) en de Argentijn Damian Leonardo Yapur (16 zeges, 17 nederlagen, 3 onbeslist). De 32-jarige El Marcouchi won in oktober in Roosdaal na negen maanden afwezigheid in de ring op punten van Angelo Turco. Hij heeft zijn zinnen gezet op een WBA-gevecht. Andere kampen op de affiche zijn die tussen weltergewicht Anas Messaoudi (8 zeges) en de Serviër Sladjan Dragisic (5 zeges, 21 nederlagen, 2 onbeslist), tussen superlichtgewicht Sohaib El Sialiti (4 zeges) en de Serviër Dimitrije Djordjevic (1 zege, 26 nederlagen, 3 onbeslist), en tussen vedergewicht Geram Éloyan (4 zeges, 1 nederlaag) en de Nicaraguayaan Johnson Tellez (10 zeges, 54 nederlagen, 5 onbeslist).

De meeting in L'Emergence XL in Elsene zal achter gesloten deuren worden gehouden. Op de website eventbrite.be kan het evenement voor 5,99 euro wel live worden gevolgd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?