| Een simulatiebeeld van het Gare Maritime dat voor de gelegeneheid wordt omgetoverd tot de thuisbasis van het Circus Brussels Padel Open.

Internationaal padeltoernooi palmt voor tweede keer Thurn & Taxis in

© Belga
14/02/2023

De topspelers van de World Padel Tour komen van 22 tot 30 april voor een tweede keer hun kunnen tonen op de Brussels Padel Open in de imposante Gare Maritime van Thurn & Taxis. Het internationale toernooi breidt haar aanwezigheid op de site uit om de fans nog dichter bij de sport te brengen.

De nieuwe editie van Brussels Padel Open heeft enkele nieuwigheden in petto. Zo vinden, naast het hoofdtoernooi, ook de kwalificaties plaats op Thurn & Taxis. Dat gebeurt in Shed 4 op de acht padelvelden van de Thurn & Taxis Padel Club Brussel. Het Center Court in de Gare Maritime zal omringd worden door een grote bar en Court 2, dat gratis toegangkelijk is, wordt omringd door het Padel Village.

Om de padelsport nog toegankelijker te maken is besloten om de ticketprijzen met 15 procent te verlagen ten opzichte van de vorige editie. Er is ook een kindertarief en er zijn verschillende prijszones in de tribunes van de Central Court. De ticketverkoop gaat op vrijdag 17 februari van start.

"Onze ambitie is om meer dan 50.000 bezoekers te verwelkomen, tegenover 40.000 vorig jaar, en om van de Circus Brussels Padel Open het belangrijkste indoor sportevenement van het land te maken", zegt Vincent Laureyssens, voorzitter van het organisatiecomité.

Deze editie wordt volgens de organisatie extra speciaal, omdat twee toppers uit het padelcircuit dit jaar afscheid nemen van de sport. De Argentijn Fernando Belasteguin, die zestien keer wereldkampioen werd, en de Braziliaan Pablo Lima, ook viervoudig wereldkampioen, zijn bezig aan hun afscheidstournee.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni