Jean-Pierre Janssens, ex-spits van Anderlecht, op 82-jarige leeftijd overleden

© Royal Union Saint-Gilloise

Jean-Pierre Janssens, ex-spits van Anderlecht, is op 82-jarige leeftijd na een slepende ziekte overleden. Dat meldde Union Sint-Gillis, de club waar Anderlecht hem in 1961 wegplukte, vrijdag.

Van 1961 tot 1964 scoorde Janssens in 58 wedstrijden 25 doelpunten voor RSC Anderlecht, waar de legendarische trainer Pierre Sinibaldi destijds de plak zwaaide. In 1962 en 1964 werd hij kampioen met paars-wit. Nadien zou hij op lager niveau nog de kleuren van Crossing Molenbeek, SCUP Jette, Ukkel Sport, La Forestoise, Léopold en Union Namen verdedigen.

Op 5 september 1962 schreef Janssens met Anderlecht geschiedenis door in de zestiende finales van de Europacup I 3-3 gelijk te spelen op het veld van Real Madrid, dat van 1956 tot 1960 de eerste vijf edities van de Europese beker voor landskampioenen gewonnen had en in 1962 verliezend finalist was. Janssens scoorde daarbij de 2-2. Anderlecht won de terugwedstrijd met 1-0, dankzij een doelpunt van Jef Jurion, 5 minuten voor tijd.

Ook voor zijn jeugdclub Union, waar hij een ploeggenoot was van zijn oudere broer en Rode Duivel Augustin "Tintin" Janssens, had hij al Europees gescoord. In de heenwedstrijd van een kwartfinale van de Beker voor Jaarbeurssteden smeerde hij AS Roma zo op 22 april 1959 een 2-0 nederlaag aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?