| Union-fans zorgden op 1 november 2019 zelf voor licht (en klank) in Leuven.

OHL en dominant Union scoren niet in veredelde oefenmatch

TDN
© BRUZZ
11/02/2020

De overbodige inhaalwedstrijd tussen OH Leuven en Union Saint-Gilloise eindigde dinsdagavond zoals hij begon op 0-0. De Brusselaars domineerden, maar vergaten hun kansen om te zetten. Twee keer stond het doelhout in de weg. Nog slecht nieuws voor de Unionisten: kapitein Pietro Perdichizzi viel geblesseerd uit.

Slapstick in de Proximus League. Middenin de bloedstollende strijd voor de tweede periodetitel moesten OHL en Union een totaal overbodige wedstrijd opnieuw spelen. Dat heeft te maken met een lichtpanne in Leuven op 1 november vorig jaar. De match van de dertiende speeldag moest gestaakt worden en Union won met forfaitcijfers. Maar OHL haalde in beroep zijn gelijk. Resultaat: een non-match op dinsdagavond.

Dat bleek ook uit de opstellingen. OHL gaf zijn basisspelers rust en greep de gelegenheid aan om negen nieuwe namen wat speelminuten te gunnen. Union-coach Christiansen moest het stellen met spelers die er op die bewuste 1 november al bij waren. Winterdeals Browne, Sigurdarson, Bah en Pocognoli stonden niet op het wedstrijdblad. Bankzitters als Kis, El Banouhi, Bager, Young en Lorbek mochten hun kans gaan.

De basiself van Union voor de inhaalmatch in Leuven.

Veredelde oefenmatch of niet, Union startte met veel goesting in Leuven. De Brusselaars speelden de zorgen van de voorbije weken - de verliescijfers, de wantoestanden bij l'EDJ en de heisa rond het spandoek - van zich af. Het experimentele elftal produceerde een karrenvracht aan kansen, maar scoren blijft o zo moeilijk. Haugen kopte tegen de kruising, Fixelles trapte een gat in de lucht. Hij had de 1-0 maar binnen te leggen. Hamzaoui schoot in de rebound tegen de Leuvense keeper.

Na een verschroeiend Brussels openingskwartier moest Union even naar adem happen. Geen nood, de thuisploeg raakte het leer amper. De hoge pressing van l'USG leverde atypisch veel balbezit op. Toch was OHL in het slot het dichtst bij de openingstreffer. Perbet kopte een vrijschop verdienstelijk naast. Een tweede vrije trap vanop bijna dezelfde positie viel op de knikker van Ngawa, maar doelman Saussez redde knap. 0-0 aan de rust.

20191013_SIGURD_HAUGEN_UNION

| Sigurd Haugen, de Noorse spits van Union.

Zo goed de eerste helft begon, zo matig startte de tweede. Alsof er met de handrem op gevoetbald werd. Beide clubs grossierden in balverlies en technische foutjes. De match zat goed op slot tot de thuisploeg op het uur met een man minder voort moest. Gaye bekocht een roekeloze tackle met een tweede gele kaart. Union nam nadien opnieuw de bovenhand, ook vocaal op de tribunes. Een geamuseerd "Olélé, olala, qui ne saute pas n'est pas Saint-Gillois" rolde van de Leuvens banken.

Perdichizzi out

Young puurde er inspiratie uit. De bedrijvige winger baande zich een weg naar voren en zocht de een-twee, maar Haugen speelde slecht terug. Young leert uit zijn fouten, want probeerde het meteen daarop zelf. Henkinet zweefde het leer uit doel. De Brusselse vreugde maakte wel snel plaats voor bedrukte gezichten. Perdichizzi, net de ziekenboeg verlaten, zat geblesseerd neer op de grasmat. De captain werd meteen gewisseld.

Union bleef met de kansen morsen. Haugen kreeg tijd, maar schoot vanuit scherpe hoek recht op Henkinet. De Leuvense doelman onderscheidde zich nadien met twee knappe reddingen. Young beet van dichtbij zijn tanden op hem stuk, in de herneming pareerde Henkinet ook het schot van El Banouhi. De bezoekers zochten het gaatje in het bos van Leuvense benen. Dat vonden ze een keer helemaal in het slot. Door de verschroeiende curve van Kis staat de paal nu nog te daveren aan Den Dreef.

Neen, het was opnieuw niet de avond van Union. Opnieuw een gelijkspel, de spitsen tanken geen vertrouwen en de aanvoerder ligt in de lappenmand. Zaterdag volstaat enkel winst tegen Roeselare in het Dudenpark om nog in de running te blijven voor de tweede periode. Die is nog maar drie speeldagen lang.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Sporting Flagey , stroompanne OHL , Union Saint-Gilloise , Oud-Heverlee Leuven , ohl-union , 13e speeldag Proximus League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni