Molenbeeks schepen Achaoui legt mandaat bij jeugd Union neer

Abdellah Achaoui, tweede schepen in Molenbeek

Abdellah Achaoui legt zijn mandaat als voorzitter van de jeugdwerking van Union vrijwillig neer. Dat laat Union weten via haar website. De club benadrukt wel dat de beschuldigingen van fraude ongegrond zijn.

Tweede schepen in Molenbeek Abdellah Achaoui (PS) werd maandag in het Franstalig magazine Medor beschuldigd van gesjoemel bij voetbalclub Union. Daar was Achaoui voorzitter van l'Ecole des Jeunes (EDJ), de jeugdwerking van Union. Volgens Medor zou Achaoui zonder geldige reden enkele duizenden euro's hebben afgehaald met de bankkaart van EDJ.

Eerder vandaag gaf de ceo van Union al aan dat daar wel een verklaring voor was. Vandaag hield de algemene vergadering van de EDJ een spoedvergadering over de beschuldigingen aan het adres van Achaoui.

"Uit de gesprekken blijkt dat de beschuldigingen ongegrond zijn", klinkt het in een persbericht van Union. "Echter, om het imago van de EDJ te vrijwaren, heeft de heer Achaoui beslist om zijn mandaat als beheerder van de EDJ vrijwillig neer te leggen."

Union heeft het intern onderzoek, dat de club dinsdagochtend had aangekondigd, al afgerond. "Na het afsluiten van het intern onderzoek is de algemene vergadering tot de vaststelling gekomen dat er op geen enkel moment sprake is geweest van financiƫle fraude of onregelmatigheden binnen de EDJ", luidt het. "De Raad van Bestuur wenst Achaoui te bedanken voor het harde werk de afgelopen maanden in vaak moeilijke omstandigheden."

De jeugdwerking van Union gaat de komende maanden op zoek naar een operationeel directeur en een sportief manager.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?