Catherine Moureaux (PS), burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, aan ket kanaal Brussel-Charleroi

| Catherine Moureaux (PS), burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, aan ket kanaal Brussel-Charleroi.

Moureaux behoudt vertrouwen in schepen na beschuldiging van fraude

KVDP
© BRUZZ
28/01/2020

Burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux heeft dinsdagnamiddag een gesprek gehad met Abdellah Achaoui, de tweede schepen. Die werd beschuldigd van gesjoemel bij voetbalclub Union, maar Moureaux behoudt het vertrouwen in de schepen. "Hij heeft me verzekerd dat hij zijn eerlijkheid spoedig zal bewijzen."

Naast tweede schepen in Molenbeek is Abdellah Achaoui ook voorzitter van de jeugdwerking van Union. Volgens het Franstalige magazine Medor zou Achaoui gesjoemeld hebben met de kas van die jeugdwerking. Union weerlegt die beschuldiging, maar gaat wel een onderzoek voeren.

Reden genoeg voor de burgemeester van Molenbeek om Achaoui uit te nodigen voor een gesprek. Catherine Moureaux (PS) heeft Achaoui dinsdagnamiddag ontmoet. "Hij heeft mij duidelijk gemaakt dat hij zijn engagement in deze vereniging (de jeugdwerking van Union, red.) eerlijk opneemt", aldus Moureaux.

"Hij heeft me daarnaast ook verzekerd dat hij die eerlijkheid spoedig zal bewijzen. Hij zal binnenkort antwoorden op de beschuldigingen in de pers." Verder wil Moureaux geen commentaar geven.

Maandagavond vroeg gemeenteraadslid Karim Majoros (Ecolo) om een spoedzitting, maar die komt er niet. "We wilden eerst het verhaal van de schepen horen", zei de woordvoerder van Moureaux voor de ontmoeting met Achaoui. "Voor zover we we weten heeft deze zaak weinig te maken met Molenbeek zelf."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, Union, RUSG, Abdellah Achaoui , Catherine Moureaux

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni