Union deelt gratis tickets uit voor wedstrijd tegen OH Leuven

© PhotoNews
| Supporters van Union tijdens de gestaakte match in en tegen Leuven. De wedstrijd wordt dinsdag herspeeld.

Union Saint-Gilloise en OH Leuven moeten een competitiewedstrijd van in november herspelen. De Leuvenaren hebben gelijk gekregen van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Die oordeelde dat de match tussen de twee clubs van eind vorig jaar geen forfaitnederlaag was, maar dat het om overmacht ging vanwege een stroompanne. De tickets voor de wedstrijd van dinsdagavond zijn gratis, maar zijn enkel maandag af te halen.

De wedstrijd vindt dinsdag plaats in Leuven en is gratis voor zowel lokale supporters als fans van Union. Wie interesse heeft, kan nog tot 18 uur terecht op het secretariaat van Union om ze op te halen. Voor of tijdens de wedstrijd zelf is het niet mogelijk om gratis tickets te bemachtigen. De supportersclubs de Bhoys en Les Fidèles organiseren deze keer geen bussen voor de verplaatsing naar Leuven, je moet er dus op eigen kracht geraken.

De gratis tickets komen er nadat tijdens een stroompanne aan Den Dreef de wedstrijd tussen OHL en Union in november vorig jaar in de 54e minuut gestaakt werd bij een 0-0 stand. Na vier onderbrekingen die samen de maximale wachttijd van 30 minuten overschreden, blies scheidsrechter Jordy Vermeire de wedstrijd definitief af.

Overmacht of niet

Union kreeg de zege cadeau omdat de thuisploeg een 0-5-forfaitnederlaag aangesmeerd kreeg, maar daar was OH Leuven het niet mee eens. Die club liet netbeheer Fluvius de stroompanne onderzoeken, en was ervan overtuigd dat die gelinkt was aan een stroomuitval in de Kardinaal Mercierlaan. Want indien er overmacht in het spel is, kan een match herspeeld worden, maar daar hield de Geschillencommissie Hoger Beroep geen rekening mee.

OHL ging vervolgens tegen de beslissing van de voetbalbond in beroep bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), en kreeg gelijk. Het BAS oordeelde dat het duel dat stopgezet werd door herhaaldelijke stroompannes opnieuw gespeeld moet worden.

Deze beslissing heeft geen invloed meer op de eindstand in de eerste periode, maar wel op het algemeen klassement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?