Union krijgt forfaitzege na lichtuitval bij OHL

© Photonews
| Scheidsrechter Vermeire staakt de wedstrijd OHL - Union.
Updated: 03-01-2020 - 11:24

Voetbalclub Union Saint-Gilloise krijgt een 0-5-zege na de gestaakte wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Dat duel werd op 1 november 2019 gestaakt nadat de lichten meerdere malen waren uitgevallen.

Union maakte die beslissing van de Geschillencommissie hoger beroep van de KBVB zelf bekend.

De wedstrijd tussen OHL en Union werd in november vorig jaar meerdere malen stilgelegd en uiteindelijk gestaakt omdat de lichtinstallatie in het King Power Aan den Dreef stadion telkens uitviel. Als er sprake was geweest van overmacht, zou de wedstrijd op een ander moment over- of uitgespeeld moeten worden. Maar de Geschillencommissie heeft nu dus geoordeeld dat de schuld voor de lichtuitval wel degelijk bij thuisclub OHL lag en dat levert Union een 0-5 forfaitzege op.

Beroep

Oud-Heverlee Leuven legt zich niet neer bij die beslissing. De Leuvenaars laten weten in beroep te gaan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

"De club is ontgoocheld dat de Geschillencommissie niet heeft geantwoord op de argumenten die op de zitting werden aangebracht en met de nodige documenten ondersteund. Daarom heeft OH Leuven beslist om beroep aan te tekenen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport", laat OHL weten.

Als Union de punten alsnog niet krijgt, bemoeilijkt dat hun streefdoel om te eindigen in de top zes van de eerste klasse B.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?