Jeugd Union krijgt toegang tot elitecompetitie

© Union Saint-Gilloise
| Jeugdspelers van Union in het Dudenpark.

De academie van Union Saint-Gilloise treedt volgend seizoen aan in de hoogste reeksen van het jeugdvoetbal. Vorig seizoen was dat niet het geval, waardoor de club nog naast een Europese licentie greep. Na de aanstelling van een nieuwe trainer gisteren, is het nieuws over de elite-jeugd een tweede opsteker op evenveel dagen tijd.

Het eerste elftal van Union kreeg gisteren een nieuwe oefenmeester. De Deen, met ook Spaanse roots, Thomas Christiansen neemt het roer over van vertrokken Luka Elsner. En in tegenstelling tot de vorige coach strijdt Christiansen met Union volgend seizoen echt voor Europees voetbal.

Union was afgelopen seizoen met een goed parcours in Play-off 2 nochtans in de running voor Europees voetbal. Maar de club zag haar Europese ambities in rook opgaan door een gebrek aan elite-label voor de jeugdacademie.

Dat euvel is nu verholpen en het bewijst ook dat er herstructureringen binnen de vzw van de jeugdschool worden doorgevoerd. Dat was ook één van de intenties van sterke man Tony Bloom toen hij vorig jaar de club overnam.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?