Joachim Gérard na revanche tegen Hewett: 'Ik ben blij met zege, en met de manier waarop'

© Photonews

Joachim Gérard (ITF 4) was donderdag erg tevreden na zijn kwalificatie voor de halve finales van Wimbledon in het rolstoeltennis. De 32-jarige Brusselaar nam revanche tegen de Brit Alfie Hewett (ITF 2), die hem versloeg in de eerste ronde van Roland Garros. Hij won met 7-5, 3-6 en 6-3.

"Ik ben heel tevreden met mijn overwinning en vooral met de manier waarop die tot stand kwam", reageerde Gérard na afloop bij Belga. "Het resultaat is eigenlijk een bonus. Ik heb al wedstrijden verloren, waarna ik achteraf toch tevreden was over mijn manier van spelen. Ik heb goed opgeslagen en mijn returns waren goed. En ik was zeer strijdlustig. Ik aarzelde niet om de punten te gaan zoeken. Ik stond er mentaal van bij het begin tot het einde. In de tweede set vond ik minder de hoeken en maakte ik iets te veel fouten, maar dat heb ik nadien kunnen rechtzetten."

En zo staat Joachim Gérard voor de derde keer bij de laatste vier op Wimbledon. De weg naar een eerste finale lijkt open te liggen. In de halve finale vrijdag neemt Gérard het immers op tegen de Franse veteraan Stéphane Houdet (ITF 5). De 50-jarige Houdet won zelf donderdag in drie sets (5-7, 6-1 en 6-1) van de Nederlander Tom Egberink (ITF 8).

"Op papier zou je inderdaad kunnen zeggen dat met de zege tegen Alfie het grootste werk gedaan is", aldus Gérard. "Maar elke match moet gespeeld worden. Ik moet er staan, want Houdet heeft enorm veel ervaring. Het is een tacticus die de tegenstander pijn kan doen. Maar hij is niet meer zo jong en verplaatst zich niet meer zo snel als vroeger. Het wordt dus zaak hem te laten bewegen. Ik ga proberen verder te gaan op deze weg."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?