Jonathan Sacoor WK-junioren Tampere

| Jonathan Sacoor won goud op het WK voor junioren in Tampere (archiefbeeld).

Jonathan Sacoor, rising star van de Europese atletiek?

© Belga
17/10/2018

Jonathan Sacoor behoort tot de drie finalisten die kans maken om de Rising Star van de Europese atletiekfederatie. Die prijs gaat elk jaar naar het grootste aanstormende talent in Europa. Zevenkampster Nafissou Thiam behoort dan weer tot de genomineerden voor de titel Europees Atlete van het Jaar.

Thiam was al olympisch- en wereldkampioene op de zevenkamp en maakte dit jaar haar Grand Slam compleet door ook de Europese titel te pakken. Daarnaast won Thiam voor het tweede jaar op rij de prestigieuze Hypo-Meeting in Götzis.

In de categorie Europees Atlete van het Jaar krijgt de 24-jarige zevenkampster de concurrentie van de Britse sprintster Dina Asher-Smith en de Griekse polsstokspringster Ekaterini Stefanidi, die zichzelf kan opvolgen. Thiam won in 2016 de prijs voor de reizende star, maar de oppergaai ontbreekt.

Sacoor uit Beersel

Jonathan Sacoor beleefde een topseizoen en kan ook nog in de prijzen vallen. De 19-jarige Beerselaar is één van drie kanshebbers om tot "Rising Star" verkozen te worden, maar moet in die categorie wel opboksen tegen Armand Duplantis en Jakob Ingebrigtsen, die ook bij de grote mannen op de shortlist staan.

Sacoor werd deze zomer in Tampere wereldkampioen bij de junioren op de 400 meter. Daarna won hij in augustus Europees goud met de Belgian Tornados op de 4x400 meter en schreef hij de 400 meter op zijn naam tijdens de Memorial Van Damme.

De winnaars worden vrijdag 26 oktober op de Golden Track Awards in het Zwitserse Lausanne bekendgemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Jonathan Sacoor, Nafi Thiam

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni