Jürgen Baatzsch zet stap opzij bij Union

Baatzsch nam Union in 2013 over. Na vijf jaar voorzitterschap neemt hij nu afstand van de Brusselse volksclub.

Jürgen Baatzsch zal geen actieve rol meer spelen bij Union Sint-Gillis. De voormalige hoofdaandeelhouder zet een stap terug om zich te focussen op zijn andere commerciële projecten. Baatzsch wordt wel erevoorzitter van de Unionisten.

Baatzsch nam in 2013 de fakkel over bij Union, nadat de traditieclub maar net de degradatie naar de vierde klasse had vermeden. De Duitse investeerder brandde van ambitie en loodste Union in 2015 naar de tweede klasse. De hoogste afdeling haalde hij niet.

De laatste twee jaar verloor Baatzsch zijn interesse in Union. Het kostte de Duitser te veel geld. Vorige maand verkocht de Duitser zijn aandelen aan de Britse gokmiljardair Tony Bloom. Baatzsch zou voorzitter mogen blijven, maar daar komt Union nu al op terug.

'Het was een eer'

"Het is een eer om een club als Union en zijn fans te hebben mogen dienen de voorbije jaren", kondigt Baatzsch zijn afscheid aan in een persbericht. "Nu is de tijd gekomen om mijn verantwoordelijkheden bij de club door te geven en mij te focussen op mijn andere commerciële activiteiten."

Via de clubwebsite steekt Bloom de loftrompet op voor Baatzsch. "Hij heeft met grote onderscheiding zoveel voor deze club gedaan, ook in mindere periodes. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat verder zal kunnen doen in de toekomst in zijn rol van ambassadeur van onze club", aldus de nieuwe eigenaar.

Baatzsch, die belooft de eerste supporter van Union te blijven, vervoegt burgemeester Charles Picque (PS) in het lijstje van erevoorzitters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?