Hein Vanhaezebrouck en zijn assisent-trainer Karim Belhocine werkten voor Anderlecht ook al samen bij KV Kortrijk
© PhotoNews | Assisent-trainer Karim Belhocine naast Ruttens voorganger Hein Vanhaezebrouck.

Karim Belhocine is de nieuwe hoofdcoach van RSC Anderlecht. De assistent-trainer neemt over, nadat eerder op dinsdag beslist werd om de samenwerking met de Nederlander Fred Rutten stop te zetten, zo maakte RSCA dinsdag bekend.

Waarschijnlijk gaat het om een akkoord tot het einde van het seizoen, in afwachting van een nieuwe T1 op Neerpede. Daarbij wordt de naam van Kasper Hjulmand veelvuldig genoemd. De Deen was afgelopen winter al een optie, maar toen hield zijn club hem tegen.

Enkele weken geleden stapte hij dan maar zelf op bij Nordsjaelland, waardoor hij vrije baan heeft richting het Astridpark. In afwachting daarvan neemt Belhocine voor de tweede keer dit seizoen de honneurs waar. In december nam hij al over na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck. Ook de vorige keer kreeg hij de steun van De Roeck. Opvallend is wel dat Van Zwam het schip niet verlaat. De Nederlander kwam in januari immers als vaste assistent van Rutten naar Anderlecht.

Geen Europees voetbal

Anderlecht beleeft dit seizoen zijn sportieve dieptepunt sinds vele tientallen jaren. Rutten kon de club ternauwernood nog naar Play-off I loodsen, maar daar is de malaise compleet na een nul op negen en een stopgezette wedstrijd tegen Standard, vorige vrijdag.

Die wedstrijd moest toen na een halfuur stopgezet worden bij een 2-0 tussenstand voor de thuisploeg omdat de bezoekende fans een stortvloed aan vuurpijlen op het veld hadden gegooid. Voor de groene tafel zal paars-wit die wedstrijd meer dan waarschijnlijk met een 5-0 forfaitnederlaag verliezen en dan is met een nul op twaalf Europees voetbal wel heel ver weg.

Het zou voor het eerst in 56 jaar zijn dat de fiere recordkampioen naast Europees voetbal zou grijpen. Zondag (18u) ontvangt Anderlecht op de vijfde speeldag in play-off 1 AA Gent, dat eveneens nog puntenloos is. "De club wil nog het beste maken van de resterende wedstrijden in play-off 1. We rekenen daarvoor zowel op de ervaren spelers als onze jeugdspelers", liet Anderlecht weten in een eerder persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Fred Rutten, karim belhocine, RSCA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni