Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel

| Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel.

KBVB verlengt gebruik Koning Boudewijnstadion met een jaar

© Belga
23/09/2019

De overeenkomst van de Belgische voetbalbond en de stad Brussel voor het gebruik van het Koning Boudewijnstadion is met een jaar verlengd, tot 30 juni 2020. De overeenkomst werd maandag goedgekeurd. Voor de oppositie was het de gelegenheid om een stand van zaken te vragen over de renovatie van het stadion.

De KBVB betaalt voor elke wedstrijd 120.000 euro aan de stad Brussel voor het gebruik van het Koning Boudewijnstadion. Een stilzwijgende verlenging behoort tot de mogelijkheden indien geen van beide partijen bezwaar intekenen. De volgende wedstrijd van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion vindt plaats op 10 oktober. Dan neemt België het in een kwalificatiewedstrijd voor EURO 2020 op tegen San Marino.

De oppositie greep het agendapunt aan om een stand van zaken te vragen over het in maart voorgestelde renovatieproject van de Golden Generation Arena. Die zou tegen 2022 moeten af zijn, maar vooruitgang in het dossier blijft uit. Een gebrek aan visie, strategie en ambitie, klinkt het bij de oppositieleden van MR en N-VA.

"We hebben ons duidelijk geëngageerd om het Koning Boudewijnstadion te behouden en te renoveren met een goed en gezond project. Het is een oud stadion, maar aan de normen voor het gebruik wordt nog steeds voldaan", stelt schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo-Groen).

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Politiek , Eurostadion , Koning Boudewijnstadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni