Renovatie Koning Boudewijnstadion op Vlaamse onderhandelingstafel

© PhotoNews
| Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel.

De Belgische voetbalbond trekt het renovatiedossier van het Koning Boudewijnstadion en kreeg alvast goed nieuws vanuit Vlaanderen. Het onderwerp kwam tijdens de Vlaamse formatiegesprekken namelijk aan bod.

De Vlaamse tegenkanting stond het ter ziele gegane Eurostadion in de weg, en dus is de steun voor een renovatie van het huidige nationaal stadion een serieus duwtje in de rug. Dat het Koning Boudewijnstadion op de Vlaamse onderhandelingstafel ligt, percipieert de voetbalbond dus als een kleine overwinning.

VIP-accomodatie

Al is de weg naar een renovatie nog lang. De Brusselse regering staat achter het project, maar voor de financiering kijkt men ook naar de federale regering. Die formatie komt amper van de grond. Omdat het nog lang kan duren voor het Koning Boudewijnstadion een nieuw jasje krijgt, wil de voetbalbond al wat kleine ingrepen doorvoeren.

Zo wil men de eretribune onder handen nemen. De VIP-ruimtes zijn naar Europese standaarden een ramp en het nummer 1 op de FIFA-ranking onwaardig. Bondsvoorzitter Mehdi Bayat stelde vrijdag vast dat zelfs de accommodaties van voetbaldwerg San Marino beter zijn dan die van het Koning Boudewijnstadion, zo zei hij in La Libre.

Munt slaan

De voetbalbond denkt niet alleen aan zijn imago, maar wil uit beter ingerichte loges ook extra inkomsten puren. De VIP-plaatsen worden nu nog vaak aan genodigden aangeboden. Dat zal binnenkort niet meer zo zijn. De intentie van de voetbalbond is om alle VIP-seats te verkopen en voor de genodigden elders in het stadion een plek te voorzien.

Behalve aanpassingen aan de eretribune, wil de voetbalbond in afwachting van een definitieve renovatie ook de perszaal en de kleedkamers onder handen nemen. En ook voor de supporters zullen er ingrepen komen, al is nog niet helemaal duidelijk welke.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?