Kompany krijgt een mozaïek bij afscheid van Manchester City, een standbeeld volgt

© Manchester City via Twitter
| Vincent Kompany in Manchester

De hommages volgen elkaar in steil tempo op voor Vincent Kompany, voor wie woensdagavond in het Etihad Stadium van Manchester City een afscheidswedstrijd georganiseerd wordt. Een mozaïek van 'Vince the Prince', met zijn legendarische beeltenis na zijn treffer tegen Manchester United in de titelrace van 2012, werd naast het trainingscentrum opgericht. Een standbeeld zal nog volgen.

Enkele uren voor zijn afscheidswedstrijd kreeg Kompany bij een kleine ceremonie de beeltenis voor het eerst te zien. De weg die de City Football Academy en het teamcentrum van het eerste elftal verbindt draagt sinds woensdag ook de naam van de nu al legendarische Manchester City-speler: 'Vincent Kompany Crescent'.

Man City-voorziter Khaldoon Al Mubarak was met een uitgebreide bestuursdelegatie aanwezig, net als de familie van Kompany, en kon meegeven dat de club de opdracht heeft gegeven een sculptuur van de verdediger te construeren. Op die manier kan publiekelijk hulde gebracht worden aan het clubicoon. Het standbeeld zal een plaats krijgen aan de buitenkant van het Etihad Stadium.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?