Kompany is maand out met scheurtje in hamstring

© Photonews
| Vincent Kompany viel na 75 minuten geblesseerd uit tegen Genk.

De blessure die Vincent Kompany vrijdag in de topper van Anderlecht op Genk opliep, is erger dan gevreesd. RSCA ging uit van een verrekking, maar een scan bracht maandag een klein scheurtje in de hamstring aan het licht. Kompany zou een maand buiten strijd zijn en hoopt tijdens de topper tegen Club Brugge opnieuw van de partij te zijn.

Vincent Kompany stond maandag niet op het trainingsveld in Neerpede. Hij liet de oefensessie aan zijn rechterhand Simon Davies en zijn assistenten. Zelf moest de speler-manager een scan ondergaan van zijn hamstring. Paars-wit raamt zijn onbeschikbaarheid op een maand.

De Rode Duivel zal proberen fit te raken voor de topper op het veld van Club Brugge in het weekend van 21 september. De Clasico tegen Standard zondag, de interlands tegen San Marino en Schotland met de nationale ploeg en de de clash met Antwerp zal Kompany moeten missen.

Op 11 september staat er ook een afscheidsmatch bij Manchester City op het programma, maar de ex-club van Kompany is voorlopig niet van plan die te verplaatsen. De galamatch zet City Legends en een All-Starteam tegenover elkaar met Roberto Martinez en Pep Guardiola als coaches.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?