| Union ging met 2-1 de boot in aan de Gaverbeek.

Union heeft zijn laatste wedstrijd in Play-off 2 niet kunnen winnen. In het Regenboogstadion van Zulte Waregem gingen de Unionisten met 2-1 onderuit. Union kon wel aanspraak maken op een gelijkspel, maar mag meer dan trots zijn op zijn seizoen. Een derde plaats in 1B, halve finale in de beker en tweede in groep B van Play-off 2. De volgende voetbaljaargang is de ambitie: promotie naar 1A. Trainer Elsner en co hebben een geslaagde generale repetitie achter de rug.

Na een gepast afscheid van het seizoen dinsdag in eigen huis tegen Kortrijk, trok Union dus naar Waregem voor zijn laatste 'oefengalop' in Play-off 2. Dat was al voor de derde uitmatch deze play-offs zonder de harde kern Union Bhoys, want de ticketprijs (20 euro) was ook deze keer buiten proportie.

Het beperkt aantal meegereisde Union-fans toonde zich vocaal toch sterker dan de aanhang van de thuisploeg

Piepen en raak

Na steriele druk van de thuisploeg in de eerste vijf minuten van de match, haalde Besuschkow snoeihard uit. De lat redde Zulte Waregem van een achterstand. Ook Niakaté ontbond al snel z'n duivels, doelman Bansen kwam gepast tussen.

Ondertussen toonden het beperkt aantal Union-fans zich vocaal toch sterker dan de aanhang van de thuisploeg. Op het half uur kwam Essevee piepen en was het ook raak. Bongonda borstelde de bal tot bij Sylla en die liet Kristiansen kansloos.

Bijna in dezelfde minuut verdubbelde Hicham Faik de voorsprong met een pegel na een goeie actie van De Pauw. Plots 2-0 en dan leek de match gespeeld.

Het doel voor volgend seizoen is trouwens nu al duidelijk: promoveren naar 1A. De vraag de komende weken en maanden: welke sterkhouders blijven in het Dudenpark?

Blijft Percy Tau (foto) nog een half jaartje?

À la Panenka

Maar eigenlijk weten wij in het geval van Union dit seizoen wel beter. Selemani kreeg vanop elfmeter de kans op de aansluitingstreffer en stifte de penalty à la Panenka in doel. 2-1.

Na rust zocht Union de gelijkmaker, maar Tabekou en Selemani waren te onnauwkeurig. Niakaté probeerde ook, maar zijn schot werd gepareerd door de doelman.

Tien minuten voor tijd bood de ingevallen Amerikaanse youngster Chad Letts nog een kans aan Fixelles. Maar hij trapte onbesuisd over. Het vet was van de soep, beide ploegen sleepten zich naar het ultieme einde van een lange voetbaljaargang. Al zorgde Letts wel nog eens voor een opflakkering met een laag schot.

Minuscule valse noot

Voor Union is het uiteindelijk de tweede nederlaag in Play-off 2, daartegenover staan maar liefst zes zeges. Een straf seizoen eindigde zo dus met een minuscule valse noot.

Dit team van Union gaat vooral de geschiedenisboeken in als de ploeg die met goede voetbal voor het eerst in 50 jaar nog eens de halve finale van de Beker van België behaalde. Het doel voor volgend seizoen is trouwens nu al duidelijk: promoveren naar 1A. De vraag de komende weken en maanden: welke sterkhouders blijven in het Dudenpark?