Leider Union loopt zes punten uit op Anderlecht na 1-3 overwinning bij Charleroi

10/12/2023

Union Sint-Gillis heeft zondagavond in de afsluiter van de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van eerste achtervolger RSC Anderlecht. Union rondde de verplaatsing naar Charleroi succesvol af met 1-3.

USG topt op die manier de tussenstand in de Belgische eerste klasse met 41 punten, met een voorsprong van zes eenheden op RSCA (35 punten), dat eerder op de avond vrede moest nemen met een 2-2 gelijkspel voor eigen volk tegen Standard. Charleroi volgt pas op de twaalfde stek met zeventien stuks.

Union klom binnen het openingskwartier op voorsprong op Mambourg: Mohamed Amoura (14.) strafte slecht uitverdedigen van Daan Heymans genadeloos af.

Aan het begin van de tweede helft keerde Ross Sykes de gelijkmaker van Damien Marcq (ex-Union) op de lijn. Meteen nadien trof Casper Terho (49.) aan de overzijde wel raak en net voorbij het uur prikte Amoura (64.) zijn tweede treffer tegen de touwen. Parfait Guiagon (90.+1) redde in blessuretijd de eer voor de Carolo's.

In de eerste twee wedstrijden van de dag geraakte Club Brugge niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van KV Mechelen (0-0) en rechtte KRC Genk de rug op bezoek bij Eupen (1-3).