Léopold en Beerschot houden mekaar in eerste finalewedstrijd in evenwicht

Léopold en Beerschot hebben zaterdag in de eerste finalewedstrijd in de Audi Hockey League elkaar in evenwicht gehouden. De wedstrijd op het veld van Herakles in Lier eindigde op 2-2. De tweede finalepartij volgt zondag.

Lucas Rossi (5.) bracht Beerschot via strafcorner voor, maar Kane Russel (17.), op strafcorner, en Arthur Verdussen (33.) draaiden de rollen om. Nick Catlin (60.) maakte in de slotseconde weer gelijk.

Voor Léopold staat een 28e landstitel op het spel. Het laatste kampioenschap van de Brusselaars dateert al van 2005. Voor Beerschot is het nog veel langer geleden. De Antwerpenaren werden voor het laatst landskampioen in 1944.

Eerder op de dag haalde Dragons het in de doelpuntrijke heenwedstrijd van de troostfinale van Herakles met 5-4. De return staat zondag op de planning. De winnaar mag volgend jaar in de Euro Hockey League (EHL) spelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?