Luc Devroe maakt schoon schip bij RSC Anderlecht

© PhotoNews
| Luc Devroe, algemeen manager van RSC Anderlecht.

RSC Anderlecht trapt komend weekend de competitie af met een verplaatsing naar KV Kortrijk. Sportief directeur Luc Devroe stelt naar eigen zeggen een kampioenenploeg samen, maar de kern moet nog afgeslankt worden. En dat doet hij met de grove borstel.

Coach Hein Vanhaezebrouck beschikt momenteel over een kern van 37 spelers. Dat is veel. Te veel, vindt ook Devroe. Omdat RSCA onder leiding van voorzitter Marc Coucke resoluut kiest voor de eigen jeugd, moeten enkele grote namen opkrassen.

Onder hen publiekslieveling Lukasz Teodorczyk en Isaac Kiese Thelin. Zijn waren begin deze maand nog met respectievelijk Polen en Zweden in Rusland voor het WK. De voorbije twee seizoenen stonden de spitsen samen garant voor 46 doelpunten in de Jupiler Pro League. En toch ligt hun toekomst niet in Anderlecht.

AnderlechtAntwerp_Teodorczyk_Photonews
© Photonews
| Teodorczyk lijkt zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht gespeeld te hebben.

'Spelletjes? Dan maar B-kern'

Ook voor Ivan Obradovic loopt het verhaal in het Astridpark op z’n einde. De Servische verdediger weigert wel mee te werken aan een transfer en dat zit sportief directeur Devroe dwars. Het dossier-Obradovic ligt al te lang op zijn bureau. “Als hij spelletjes blijft spelen, dan wacht de B-kern. Obradovic zal niet voetballen bij Anderlecht”, waarschuwde Devroe.

Het is ook een scenario waarvoor Kiese Thelin en ‘Teo’ moeten vrezen. “Beweert de makelaar van Teodorczyk dat hij niet weg moet? Dan zal ik het hem eens in een andere taal uitleggen, maar Pools kan ik helaas niet. Hij heeft veel voor ons betekend, maar we kiezen voor verandering.”

Verder neemt RSC Anderlecht binnenkort wellicht ook afscheid van sterkhouder Kara Mbodj en Rode Duivel Leander Dendoncker. “Ik zou liever hebben dat ze blijven. Dan moet ik geen vervangers halen. Maar ze willen graag zelf weg en dan zorgen we ervoor dat dat in orde komt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?