Memorial huldigt Belgische olympiërs van Tokio

© Belga
24/08/2021

De organisatoren van de 45e editie van de Memorial Van Damme, de voorlaatste manche van de Diamond League, zullen op vrijdag 3 september in het Brusselse Koning Boudewijnstadion de Belgische atleten huldigen die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen van enkele weken geleden in de Japanse hoofdstad Tokio, zo maakten ze dinsdag bekend.

De zeven Belgische medaillewinnaars en de top acht-atleten van Tokio zullen aan het begin van de meeting reeds gehuldigd worden. "Goudenmedaillewinnaars Nafi Thiam, Nina Derwael en de Red Lions, zilveren Wout van Aert en bronzen Bashir Abdi, Matthias Casse en het jumpingteam zullen voor het eerst sinds de Olympische Spelen hun opwachting maken voor het Belgische publiek. Als opening van de avond worden ze geëerd en is er een plechtige overhandiging van hun premie geschonken door de Nationale Loterij", klinkt het in de mededeling.

De volledige olympische delegatie - die de meeting zal bijwonen in de tribunes - zal op het einde van de avond een ereronde maken op de piste. "Dit gebeurt op de tonen van de muziek van Regi en Mademoiselle Luna, die met Now's The Time het officiële anthem van Team Belgium voor de Olympische Spelen van Tokio gemaakt hebben."

Thiam komt overigens in actie in Brussel, want de tweevoudige olympische kampioene in de zevenkamp neemt er deel aan het hoogspringen. Op voorwaarde dat ze tijdig hersteld is van de nekblessure, waarmee ze afgelopen weekend moest afzeggen voor de Diamond League in het Amerikaanse Eugene.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni