Memorial Van Damme huldigt Belgische Olympiërs

Op 9 september zet de Memorial Van Damme onze Olympische atleten in de bloemetjes in het Koning Boudewijnstadion. Zevenkampster Nafi Thiam, goed voor goud, heeft al toegezegd. Net als de meisjes van de 4x100 meter-ploeg, die acht jaar later het goud van Peking om de hals zullen krijgen.

De toeschouwers zullen ook andere toppers kunnen feliciteren. Hockeyers, zwemmers, turners, wielrenners, taekwondoka’s,... Ze hebben ons land de jongste dagen allemaal mooie en intense sportmomenten laten beleven en worden daarvoor bekroond.

Vier jaar geleden fietste de Belgische olympische delegatie nog het stadion binnen. Welke verrassing de Belgische olympiërs dit keer in petto hebben, zal blijken op vrijdag 9 september. Wat wel zeker is, is dat dit meer dan ooit de uitgelezen kans is om onze talrijke medaillewinnaars en de andere olympische atleten van dichtbij te zien.

11 juli 2016

Maandag is het feest. Vlamingen herdenken de Guldensporenslag. Met dank aan Hendrik Conscience. Maar hoe vieren de Brusselaars die dag? We vroegen het aan elf mensen met een mening, van Bart Maddens tot Abou Jahjah. Dat en meer nieuws over de Vlaamse Feestdag vind je in het dossier hieronder.   

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?