| Het discuswerpen bij de vrouwen op de Memorial Van Damme.

Memorial Van Damme kan doorgaan met publiek

TRO
© BRUZZ
09/06/2021

De Diamond League atletiekwedstrijd Memorial Van Damme gaat dit jaar op 3 september door met publiek. Dat is de organisatie verzekerd door de Stad Brussel. Hoeveel toeschouwers er precies aanwezig mogen zijn, is nog niet duidelijk.

Zoals veel sportevenementen in 2020, was de Memorial Van Damme in 2020 er een in mineur. De 44ste editie van een van Europa's belangrijkste atletiekmeetings, moest het stellen zonder publiek in het Koning Boudewijnstadion. Het treurige beeld van lege stadionstoeltjes zal in 2021 in ieder geval deels verdwenen zijn.

Directeur van de Memorial, Cédric Van Branteghem, is opgetogen: "De algemene maatregelen die overheid treft of de versoepelingen die ze plannen, liggen nog niet in detail vast voor begin september. Maar de stad Brussel heeft ons verzekerd dat wij - zonder een plotse ommezwaai in de pandemie-evolutie - een Memorial met publiek kunnen organiseren."

Om hoeveel toeschouwers het gaat, blijft echter nog even afwachten. "We staan in nauw contact met de virologen en de politiek. Het is nu duidelijk dat er publiek aanwezig zal zijn en we hebben dan ook de ticketverkoop opengezet. Voor meer details is het nog te vroeg. We zullen wel zien of we op enig moment de verkoop moeten stopzetten." De organisatie zegt te werken met verschillende scenario's.

Cheetahs en Tornados

Brussels schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo-Groen) is een van de politici waarmee de Memorial in nauw contact staat. Hij hecht veel belang aan de atletiekmeeting: "Het doet dan veel deugd om de deuren van het Koning Boudewijnstadion weer open te stellen voor het publiek. Dit is een belangrijk evenement voor de stad Brussel en voor de fans van sport en atletiek. We verwachten een uitgelaten en competitieve sfeer.”

De opvallendste onderdelen waarop de organisatie inzet zijn het polsstokspringen bij de mannen, het hoogspringen vrouwen, de 100m en 400m mannen en de 200m vrouwen. Aan dat programma wordt nu ook een 10.000 meter mannen toegevoegd en een 4x400 mixed relay met enkele van de Cheetahs en Tornados.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni