Mieke Gorissen wint BK veldlopen in Park van Laken

20220206_BK Veldlopen_Park Van Laken_Mieke Gorissen.
© Belga
| Mieke Gorissen werd eerste op het BK Veldlopen in Laken.
© Belga
| Mieke Gorissen werd eerste op het BK Veldlopen in Laken.

In het Park van Laken vond zondag het Belgische kampioenschap veldlopen plaats. Mieke Gorissen haalde het bij de vrouwen na een lange solotocht en liep alle tegenstand op een hoopje. Het is haar tweede nationale veldlooptitel. Ook bij de mannen wist Ruben Querinjean zijn Belgische veldlooptitel te verdedigen.

Bij de vorige CrossCup-manche, in Hannuit, moest Gorissen nog Lisa Rooms voor zich dulden. En dus werd een spannend duel verwacht in Brussel, maar Gorissen ging er al voor halfweg koers vandoor en liep uiteindelijk een voorsprong van twintig seconden bij elkaar.

Gorissen is inmiddels 39, maar de leeftijd speelt haar vooralsnog blijkbaar geen parten. Voor zilver werd het een spannende strijd tussen Rooms en Eline Dalemans, maar Rooms haalde het uiteindelijk in de spurt. Ex-winnares Sofie Van Accom was vierde, voor Nina Lauwaert, die eerder dit seizoen de manche in Roeselare won.

Mieke Gorissen kroont zich ook tot eindwinnaar in de CrossCup.

"De start is nooit mijn sterkste punt, maar ik was toch redelijk mee," zegt Gorissen na afloop. "Daarna heb ik vooral de raad van mijn man in gedachten gehouden, die gezegd had dat ik gewoon moest lopen zonder te veel na te denken." De komende weken wil Gorissen met wat minder stress trainen, zegt ze.

Mannen

Bij de mannen veroverde Ruben Querinjean zondag zijn tweede opeenvolgende Belgische veldlooptitel op de korte cross. Hij komt internationaal voor Luxemburg uit, maar beschikt ook over de Belgische nationaliteit. "Voor mij komt dit eigenlijk nog meer als een verrassing dan vorig jaar", zei een dolgelukkige Querinjean na afloop.

"Er wordt nu meer naar mij gekeken en het niveau ligt ook gewoon hoger dan vorig jaar. Ruben Verheyden en Pieter-Jan Hannes (de nummers twee en drie) zijn alletwee Europese beloftekampioenen op de 1.500 meter. Dat zijn dus klasbakken. Dat ik die kan kloppen, daar heb ik nauwelijks woorden voor."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?