| Begeleiders Mahmoud en Ahmed Aylan keerden terug met eremetaal uit Antalya.

Molenbeekse verovert brons op WK para-taekwondo

TDN
© BRUZZ
11/02/2019

Brussel is opnieuw een vechtsportkampioene rijker. Op het WK taekwondo voor paralympiërs veroverde Hasna Ben Ayad een bronzen medaille. De jonge taekwondoka is een van de telgen van de broers Mahmoud en Ahmed Abdel Hadi in de Molenbeekse handisportclub A.M.A TKD Gym.

De broers Mahmoud en Ahmed ontfermden zich zelf jarenlang over een zus met meerdere beperkingen. Zo leerden ze hoe best om te gaan met personen met een handicap, en hoe ze te coachen. Dat doen ze nu al enkele jaren in de handisportclub A.M.A TKD Gym in Molenbeek.

Met succes, want voor het eerst mag België een WK-medaille vieren in de paralympische discipline. In de vrouwencategorie veroverde Hasna Ben Ayad de bronzen medaille. In de halve finales moest de Molenbeekse nipt de duimen leggen voor de latere winnares uit Turkije.

Saaber Bachir, het Brusselse boegbeeld in het para-taekwondo, strandde op de vierde plaats na een nederlaag tegen de latere vice-kampioen. "Een grote teleurstelling, maar deze ervaring is van onschatbare waarde voor Saaber", aldus zijn begeleider Mahmoud.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Samenleving, Sporting Flagey, A.M.A TKD GYM, para-taekwondo, Saaber Bachir, Hasna Ben Ayad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni