Molenbeekse voetbalsoap: RWDM kalkt lijnen met bloem

© brusselnieuws.be
09/11/2015

De strijd tussen voetbalclubs White Star en RWDM, die sinds kort allebei hun wedstrijden afwerken in het Molenbeekse Machtensstadion, gaat verder. Zaterdag moest RWDM de lijnen bijkalken met bloem, omdat White Star het kalktoestel niet wil delen.

RWDM hield zaterdag de drie punten thuis tegen Betekom (2-0), maar het scheelde opnieuw niet veel of de wedstrijd was niet doorgegaan. Een van de zijlijnen was immers niet goed zichtbaar. De scheidsrechter vroeg de thuisploeg om de lijn wat bij te kalken, maar het kalktoestel bleek zoek. De terreinverantwoordelijke slaagde erin om de lijn voldoende zichtbaar te maken met behulp van enkele pakjes huishoudbloem.

Volgens het RWDM-kamp was het achterhouden van het kalktoestel een nieuwe pesterij van White Star. De tweedeklasser werkte bovendien nog een training af in het stadion, waardoor het veld slecht bespeelbaar was.

White Star verdedigt zich. "Wij hadden dit weekend geen competitiewedstrijd en hadden de training al heel lang ingepland", zegt woordvoerder Julien Carpentier in Het Laatste Nieuws. "Omdat de andere terreinen ingepalmd werden door de jeugdploegen, zat er niets anders op dan in het Machtensstadion te trainen. Wij willen onze planning niet omgooien omdat er nu plots ook een andere ploeg in het stadion speelt."

De woordvoerder bevestigt overigens dat het kalktoestel buiten het bereik van RWDM werd gehouden. "Wij hebben het destijds gekocht, dus is het onze eigendom. Het is met andere woorden normaal dat ze het niet zomaar kunnen gebruiken."

De gemeente Molenbeek probeert ondertussen nog altijd om met de twee clubs tot een vergelijk te komen over de verdeling van de kosten voor het gebruik van het stadion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni