| Siméon is bezig aan zijn eerste (en voorlopig laatste) seizoen in de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport.

Motorrijder Siméon grijpt nipt naast eerste WK-punt

© Belga
22/10/2018

Xavier Siméon was zondag in de MotoGP van Japan dichtbij zijn eerste WK-punt, maar kwam net een plaatsje te kort. De Brusselse piloot stuurde zijn Ducati naar een zestiende plaats, zijn beste uitslag van het seizoen. Siméon zit met gemengde gevoelens. "Mijn ritme was niet perfect, maar het was wel een positief weekend."

Siméon ruilt straks de MotoGP voor de gloednieuwe MotoE, maar is er wel op gebrand zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de motorsport af te sluiten in schoonheid.

Op het circuit van Motegi in Japan mengde de Brusselaar zich ondanks een slechte start in de debatten. Hij bleef zijn Spaanse ploeggenoot Jordi Torres voor, maar zijn eerste WK-punt streek hij niet op.

Slechte start

"Ik was er nochtans dichtbij. Ik realiseerde ook goede rondetijden, maar het grootste probleem was mijn start. Met deze motor ben ik niet in staat om snel te vertrekken en dus bevond ik me in de eerste rond al op de laatste plaats. Ik verloor het contact met de andere piloten", aldus Siméon.

"Ik verlaat Japan met gemengde gevoelens. Enerzijds denk ik dat het mogelijk was om punten te pakken, maar we zijn er niet in geslaagd. Aan de andere kant ben ik tevreden. Het was een positief weekend, ik voel me goed op de motor en we worden steeds beter. De ploeg levert uitstekend werk."

Marc Marquez

De overwinning in de GP van Japan was zondag voor de Spanjaard Marc Marquez (Honda), die daarmee zijn vijfde WK-titel binnenhaalde op drie manches van het einde van het wereldkampioenschap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Xavier Siméon, MotoGP

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni