Muyters treedt op tegen gordelmoeheid Bloso

© brusselnieuws.be
08/03/2012
Bloso begint met de voorbereidingen voor een nieuwe Gordel. Drie maanden later dan normaal en na stevig aandringen van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). Volgens sommige N-VA-ers wilde Bloso het evenement een stille dood laten sterven. Er komt nu toch een Gordel op 2 september 2012.

Dat staat te lezen in De Standaard. Volgens Muyters is er bij Bloso "hier en daar wat moeheid" over de Gordel. Normaal start Bloso al rond de jaarwisseling met de voorbereidingen, nu vindt de eerste vergadering pas plaats begin maart. Voor Muyters is het schrappen van de Gordel alvast "geen optie".

Ook Vlaams parlementslid en schepen in Halle Mark Demesmaeker (N-VA) is in de krant scherp voor Bloso. "Ze hoopten het evenement een stille dood te laten sterven," zegt hij. "De motivatie zou weg zijn en er zou gordelmoeheid heersen. Nu Brussel-Halle-Vilvoorde gesplitst is zou het evenement ook geen zin meer hebben.'

Onzin, vindt Demesmaeker. "De verfransing blijft een probleem. Bovendien heeft dit evenement toeristische en sportieve waarde."

De vorige editie van het evenement had een beperkter programma en trok de helft minder bezoekers dan normaal, voornamelijk door het slechte weer.

De Gordel vindt op 2 september plaats. Volgend jaar wil Bloso wel een alternatief evenement. Ook minister Muyters staat open voor "een totaal nieuw concept".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni