Neptunium Schaarbeek c Wouter Vangelwe

| Zwembad Neptunium vóór de renovatiewerken.

Na jarenlange renovatiewerken heropent zwembad Neptunium op 18 september

RV
© BRUZZ
29/08/2023

Vanaf maandag 18 september kunnen Brusselaars weer terecht in het zwembad Neptunium in Schaarbeek om baantjes te trekken. Het gemeentelijk zwembad gaat na jarenlange renovatiewerken weer open. Op zaterdag 16 september organiseert de gemeente een feestelijke inhuldiging van de gerenoveerde zwembaden.

Tijdens de opening worden allerlei activiteiten aangeboden, zoals aquagymsessies, duiken, onderwaterhockey, demonstraties, een voorstelling met synchroonzwemmen en rondleidingen door de gerenoveerde faciliteiten. Buiten op het Houffalizeplein zullen foodtrucks, muziek en creatieve workshops worden aangeboden.

Vanaf maandag 18 september opent het zwembad officiëel voor het publiek.

Het zwembad staat er al sinds 1953. Met de renovatie werd de energetische waarde van het gebouw verbeterd en kunnen de huidige normen voor veiligheid en hygiëne gegarandeerd blijven.

Heropening paar keer uitgesteld

De renovaties in het zwembad gingen in 2017 van start en liepen niet bepaald van een leien dakje. De heropening moest een paar keer worden uitgesteld omdat er bijkomende werken nodig waren. Zo moest het dak vervangen worden en stootten de aannemers op een aantal onaangename verrassingen, zoals asbest en waterdichtheidsproblemen.

Het zwembad was hierdoor zes jaar gesloten, en het is niet het enige gemeentelijke bad dat door renovatie dicht moest blijven. Het zwembad van Elsene is nog steeds gesloten en zwembad Victor Boin in Sint-Gillis ging eind april dicht voor werken die zo’n drie jaar zullen duren.

De heropening van Neptunium betekent dat dertien van de vijftien gemeentelijke zwembaden in Brussel straks open zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni