| Wereldkampioen Nafi Thiam

Nafi Thiam mist indoorseizoen door kuitblessure

© Belga
14/01/2019

Meerkampster Nafi Thiam heeft tijdens een stage in Zuid-Afrika een blessure aan de linkerkuit opgelopen. Ze moet daardoor een kruis maken over het EK indoor in Glasgow begin maart. Dat bevestigt haar coach Roger Lespagnard maandag aan Le Soir.

Thiam blesseerde zich op 7 januari tijdens een training in Stellenbosch, waar ze sinds 22 december vertoefde. Onderzoek wees uit dat ze een scheurtje opliep in de linkerkuit. De wereld-, Europees en olympisch kampioene bleef vervolgens nog een week in Zuid-Afrika om er te werken aan haar bovenlichaam.

Afgelopen zondag keerde ze terug naar huis. "Ze staat nu voor een revalidatie van zes weken", legt Espagnard uit op de website van Le Soir. "Daarna zal ze geleidelijk aan hervatten omdat we geen risico willen nemen met haar afstootvoet. Daardoor komt ook de meeting van Götzis (25 en 26 mei) in gevaar. Gelukkig valt het WK in Doha dit jaar veel later (27 september - 6 oktober). Dat geeft ons wat respijt." Door de blessure mist Thiam zeker het EK indoor (1 - 3 maart). Ze was in Glasgow titelverdedigster op de vijfkamp.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Nafi Thiam

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni