Nieuwe voorzitter Union: 'Zo snel mogelijk naar eerste klasse'

© RUSG
| Van links naar rechts: Alex Mazio (voorzitter Raad van Bestuur), Tony Bloom (clubvoorzitter) en Alex Hayes (sportief directeur).

Tony Bloom, de nieuwe voorzitter van Union, bracht donderdag voor het eerst een officieel bezoek aan het Joseph Mariënstadion in Vorst. De miljardair die zijn fortuin vergaarde met pokeren stelde zichzelf nadien ook voor aan de pers. "Ik wil zo snel mogelijk promoveren naar de eerste klasse van België", toonde de kleine voorzitter zich ontzettend ambitieus.

Daar zat hij dan. Strak in blauw pak, zwarte haren in de gel. Aan een klein tafeltje in een al even kleine zaal wachtte de nieuwe voorzitter ons op, geflankeerd door zijn voorganger Jürgen Baatzsch en sportief directeur Alex Hayes.

Eerste schooldag

Zoals dat bij Union gangbaar is, kregen we van iedereen een warme handdruk. Niet van Bloom. De nieuwe voorzitter leek zenuwachtig als op een eerste schooldag. Met een geforceerd vriendelijke glimlach verstopte de Britse pokerspeler zijn onwennigheid.

"Ik ben heel enthousiast", waren Blooms eerste woorden. "Ik heb Europa lang afgezocht naar een nieuwe club om in te investeren. Union is een club met een enorme geschiedenis, geweldige fans en een historisch stadion. Ze doet me denken aan mijn eerste club Brighton & Hove Albion."

Kleine perfectionist

Pas wanneer de Britse miljardair zijn zitplaats verliet, viel de kleine gestalte van Bloom op. Groter dan 1 meter 60 is de nieuwe voorzitter van de Unionisten niet. En daar houdt de vergelijking met Napoleon niet op.

De hele namiddag was namelijk piekfijn georganiseerd. Hier geen, daar wel camera's. De fotolocatie lag ook al lang vast. En het moet gezegd: de versnaperingen waren van uitstekende makelij.

Klein van gestalte, maar wel met grootse ambities: dat is Bloom. "We plakken er geen deadline op, maar Union moet terug naar de hoogste divisie. Liefst zo snel mogelijk. In de hoogste klasse hoort deze ploeg thuis en daar wil ik successen boeken."

Dat betekent niet dat Union meteen zal promoveren. "De kans is 1 op 8 en alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd", sprak de gokker bijgenaamd The Lizard. " (lees verder onder de foto)

20180802_UnionVoorstellingTonyBloom
© RUSG
| Van links naar rechts: Alex Mazio (voorzitter Raad van Bestuur), Tony Bloom (clubvoorzitter) en Alex Hayes (sportief directeur).

Afwezige voorzitter

De Brit zal weinig terug te vinden zijn in het Dudenpark. Het management laat hij over aan zijn rechterhanden Alex Mazio en Alex Hayes. "Maar ik ben nu al negen jaar voorzitter van Brighton & Hove Albion. De ervaring die ik daar opdeed, zal ik in Union doorgeven", aldus Bloom, wiens favoriete voetballer Lionel Messi is. De spelers van zijn nieuwe club kent The Lizard nog niet. "Maar dat zal snel veranderen."

Is Bloom een tussenpaus? "Neen, van een Brexit zal geen sprake zijn. Ik ben hier voor de lange termijn. Ik denk dat stabiliteit de enige gezonde basis is voor een voetbalclub. Jurgen Baatzsch heeft veel geïnvesteerd in deze club. Ik zal nog heel wat extra geld bijbrengen", belooft The Lizard. (lees verder onder de foto)

20180518 Tony Bloom BRUZZ ACTUA 1617
© Photonews
| Bij zijn Engelse club Brighton & Hove Albion toonde Bloom zich als een vurige supporter. Straks ook te zien in het Dudenpark?

Aanwezig tegen OHL

De 48-jarige Bloom wordt omschreven als een volksmenner. Bij uitwedstrijden springt hij mee op de supportersbus. De spionkop trakteert hij op gratis vaten. Komende vrijdag in Lommel zal hij er nog niet bij zijn. De week erop woont de gokmiljardair de thuiswedstrijd tegen Union wel bij.

"Of ik dan op de banken zal staan? Ik ben natuurlijk nog maar pas supporter van Union. Dat is anders dan bij Brighton & Hove, daar ben ik al 40 jaar fan van. Maar ik denk wel dat ik vanaf het eerste fluitsignaal helemaal in de wedstrijd zal opgaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?