| Noah Sadiki is een van de vele nieuwe gezichten bij Union SG.

Nieuwkomer Noah Sadiki wil basisplaats bij Union vasthouden

© Belga
20/09/2023

Noah Sadiki is een van de vele nieuwe gezichten bij Union SG. De achttienjarige middenvelder kwam over van Anderlecht en kreeg, na een aarzelende start, in de laatste drie wedstrijden een basisplaats van coach Blessin. "Ik ben naar hier gekomen om te spelen", vertelt hij daags voor de Europa Leaguewedstrijd tegen Toulouse.

Sadiki startte eind augustus in de return van de barrages tegen Lugano een eerste keer in de basis en stond daarna ook aan de aftrap in de competitiewedstrijden tegen Antwerp en Genk. Coach Alexander Blessin speelt hem uit als controlerende middenvelder.

"Het is een rol die mij ligt want ik kan op die positie veel ballen recupereren", legt hij uit. "Maar ik kan ook in een hogere positie spelen. Mentaal doet het goed om opeenvolgende wedstrijden af te werken. Ik ben naar hier gekomen om te spelen en ik ben blij dat ik de kans krijg dat te doen."

Vorig seizoen haalde Union in de Europa League de kwartfinales. Pas tegen het Duitse Bayer Leverkusen eindigde het avontuur. "Misschien zijn er nu meer verwachtingen vanuit de buitenwereld, maar in de groep bekijken we het match per match", zegt Sadiki. "Ons doel is uiteraard om in de top twee van de groep te eindigen."

Met favoriet Liverpool en het Oostenrijkse LASK als andere tegenstanders lijkt Union met Toulouse te zullen strijden om plaats twee. "Maar die match tegen Toulouse is niet belangrijker dan een andere", onderstreept Sadiki. "Het gevoel in de groep is niet anders nu we voor een Europese wedstrijd staan. We blijven kalm en hebben plezier op training, ook al behouden we het sérieux."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni