Ticketverkoop EK-wedstrijden Rode Duivels start op 5 december via fanclub 1895

© Belga
27/11/2023

Op dinsdag 5 december (om 11 uur) start de ticketverkoop via fanclub 1895 voor wedstrijden van de Rode Duivels op het EK van volgend jaar in Duitsland. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) maandag gemeld.

Komende zaterdag 2 december staat de loting voor het EK op de agenda, waarna er meer duidelijkheid is over de tegenstanders, het programma en de speelsteden voor de Belgen op het EK (14 juni - 14 juli 2024). De KBVB speelt kort op de bal en start de dinsdag nadien (5 december) met de ticketverkoop van de EK-wedstrijden van de Rode Duivels, via fanclub 1895. Alle leden van de fanclub ontvangen een code waarmee ze één ticket per wedstrijd kunnen kopen voor wedstrijden in de groepsfase.

'Trouwe supporters belonen'

De verkoop van de tickets voor de groepsfase (10.000 tickets per wedstrijd) verloopt in vier fases, op basis van een rangschikking die is bepaald door het aantal bijgewoonde wedstrijden door fans. "Zo beloont de KBVB zijn trouwe supporters," klinkt het. Supporters kunnen nog lid worden van de fanclub 1895. Zij komen in de laatste fase van de ticketverkoop terecht, waarvoor de beschikbaarheid van tickets afhangt van de verkoop in de vorige fases. ​

Als de Rode Duivels zich kwalificeren voor de tweede ronde, zal de ticketverkoop worden geopend na hun laatste groepswedstrijd. Ook hier zullen de trouwste supporters voorrang krijgen.

"De EK-koorts slaat toe bij de spelers, de staf en de supporters," zegt Michaël Schockaert, marketing manager bij de KBVB. "De jonge ploeg heeft indruk gemaakt tijdens de kwalificatiecampagne en het EK wordt dicht bij de deur gespeeld. We rekenen dan ook op een sterk supporterslegioen om de Rode Duivels aan te vuren in Duitsland. Met de start van de ticketverkoop geven we op dinsdag 5 december het startschot voor de EK-gekte."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni