| Royal Orée HC

Orée verliest leidersplaats na tweede nederlaag op rij

© Belga - BRUZZ
23/11/2020

Na een onderbreking van een maand door de nieuwe coronagolf, verloor hockeyclub Orée bij de herneming afgelopen weekend zijn leidersplaats. Het team uit Sint-Pieters-Woluwe ging met 0-3 onderuit op het veld van Waterloo Ducks, de Europese kampioen van 2019.

Na een onderbreking van een maand als gevolg van de nieuwe coronagolf kon de hockeycompetitie in de hoogste klasse dit weekend hervatten met de negende speeldag. Orée verteerde de verplichte pauze niet zo goed, want leed zondag - een maand na het verlies in de Brusselse derby tegen landskampioen Léopold - zijn tweede nederlaag op rij.

Gent, dat makkelijk afrekende met Antwerp (6-2), komt door het verlies van het Brusselse team aan de leiding. Orée (21 punten) volgt in de stand op één punt van La Gantoise, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Volgend weekend staat de topper Orée-Gent op het programma.

Léopold volgt, drama voor Racing

De Watducks volgen als derde met een punt minder dan Orée. Het Ukkelse Léopold, dat 2-2 gelijkspeelde tegen Dragons, maakt de top vier vol. Leuven en Beerschot, die de punten deelden met respectievelijk Herakles (1-1) en het Molenbeekse Daring (3-3), volgen in de stand voor Dragons en Braxgata.

Braxgata smeerde Racing Club de Bruxelles zijn vijfde nederlaag van het seizoen aan (2-0). De Ukkelse ploeg slaagt er maar niet in de neerwaartse spiraal te stoppen en is met 6 punten pas twaalfde op 14 clubs. Voorlopig doet Daring, nieuwkomer in de eerste klasse, zelfs beter. De Molenbekenaren bezetten de tiende plek in de stand.

In een duel der hekkensluiters pakte Namen zijn eerste punten na een 2-3 zege bij het Luikse Old Club, dat nog geen punten kon pakken.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sint-Jans-Molenbeek , Sint-Pieters-Woluwe , Ukkel , Sport , Sporting Flagey , hockeyclub Orée , hockeyclub Léopold , hockeyclub Daring , hockeyclub Racing

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni