© PhotoNews | Investeerder Tony Bloom, hier met Albion FC-sjerp (archief)

Overname Union in kannen en kruiken

© BRUZZ
21/05/2018
Updated: 21/05/2018 19.06u

Het is nu ook officieel: de Engelse investeerder Tony Bloom neemt het merendeel van de aandelen over van voetbalclub Union Saint-Gilloise. "Dit is een nieuwe start voor Union, en met de steun van Tony, ben ik ervan overtuigd dat ons een mooie toekomst te wachten staat", zegt voorzitter Jürgen Baatzsch in een persbericht op de site van de club.

"Wij zijn heel blij om Tony Bloom te mogen verwelkomen als nieuwe investeerder van de club. Tony staat bekend om zijn enorme passie voor voetbal, maar hij kent ook de filosofie van het spel", zegt Baatzsch op de website van de club. "Zijn investering in onze club komt op het juiste moment, met de nakende terugkeer naar het gerenoveerde Marienstadion."

Jacques Lichtenstein, de makelaar van Vincent Kompany, heeft een belangrijke rol gehad in de overnamedeal.

Jacques Lichtenstein en Vincent Kompany

Dag en nacht voor gewerkt

Baatzsch blijft aan boord als voorzitter van de club. Hij bedankt ook iedereen die meewerkte aan de deal. "Dit is een historische dag voor de club", zegt hij. "Veel mensen hebben hier dag en nacht voor gewerkt."

Spelersmakelaar Jacques Lichtenstein heeft een belangrijke rol gehad in de deal, dat bevestigt Baatzsch. Lichtenstein heeft een eigen makelaarsbureau en heeft onder meer Vincent Kompany in z'n spelersportefeuille. Het is niet duidelijk hoeveel geld er met de overname gemoeid is.

Invloed Bloom

Bloom van zijn kant zegt bijzonder blij te zijn dat hij de mogelijkheid kreeg om in een traditieclub als Union te mogen investeren.

Bloom is ook eigenaar van de Engelse club Brighton & Hove Albion FC, die in de Premier League uitkomt. Hij zal zelf noch de functie van manager, noch een andere functie bekleden in het management van Union. Maar dat hij zich zal moeien met het sportieve is wel duidelijk. Verwacht wordt dat de nieuwe eigenaar mee zijn zegje zal hebben over bijvoorbeeld de nieuwe trainer van het eerste elftal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Vorst, Sport, Economie, Union Saint-Gilloise, Union Sint-Gillis, Union, voetbalclub, Voetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni