26 februari 2022: supporters van voetbalclub Union Saint-Gilloise in het Joseph Marienstadion tijdens de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen

| (archiefbeeld)

Overwinning Union: 'Bevestiging dat Union goed werk levert'

© Belga
09/09/2022

Na de overwinning van Union Sint-Gillis in de Europa League tegen Union Berlijn donderdagavond, onderlijnde doelman Anthony Moris dat de club uitstekend verder heeft gebouwd op het werk dat vorig jaar werd geleverd.

Allereerst erkende Anthony Moris het belang van deze overwinning voor de Brusselse traditieclub. "Na 58 jaar is deze nieuwe overwinning echt exceptioneel", verklaarde de Luxemburgse international aan RTBF. "Europa kent ons nu, maar ik denk dat Europa ons eigenlijk al langer kende", waarbij de keeper verwijst naar het uitzonderlijk sterke seizoen van het team in de Jupiler Pro League.

Voor Anthony Moris is de overwinning donderdagavond een bewijs van de continuiteit en vastberadenheid van het project met Union. "We zijn geen eendagsvlieg, zoals velen misschien dachten."

"We zien dat de club goed werk levert", zowel tijdens de transferperiode als in de voorbereiding. "Het is een perfecte terugkeer", verklaarde Moris na de eerste overwinning van Union in Europa sinds november 1962.

Visitekaartje

Union heeft donderdag meteen zijn visitekaartje afgegeven in de Europa League. De Brusselaars wonnen met 0-1 bij Bundesliga-revelatie Union Berlin. Senne Lynen maakte in het slot van de eerste helft het enige doelpunt van de partij. In de andere wedstrijd in groep D won het Portugese Braga donderdag met 0-2 bij het Zweedse Malmö.

Volgende week donderdag ontvangen de Brusselaars in Leuven op de tweede speeldag Malmö.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni