Burgemeester Close en schepen Hellings poseren naast wereldkampioen Merhy.
© Philippe Close via Facebook | Burgemeester Close en schepen Hellings poseren naast wereldkampioen bij de zwaargewichten Ryad Merhy.

Paleis 12 ontvangt 2.500 fans voor titelkamp van wereldkampioen Merhy

© Belga
15/06/2021

In een thuismatch in Paleis 12 zal bokskampioen Ryad Merhy zijn WBA-wereldtitel bij de zwaargewichten verdedigen tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Lerena. Het Brussels boksgala zal voor de unieke gelegenheid 2.500 toeschouwers - weliswaar mét mondmasker - mogen ontvangen.

Een boksmatch bij de zwaargewichten (79,3 - 90,7 kilogram) op het scherpst van de snee. Dat belooft de headliner van de avond tussen Merhy en Lerena te zijn. De Brusselse bokskampioen verloor slechts één van zijn 30 wedstrijden. Ook zijn Zuid-Afrikaanse uitdager moest slechts één keer de duimen leggen, op 27 bokskampen.

Merhy heeft alvast één groot voordeel: er wordt gebokst met een ongetwijfeld uitzinnig publiek. De stad Brussel staat 2.500 toeschouwers toe. Die moeten allemaal wel een mondmasker dragen. "Het gewone leven hervat", zei burgemeester Philippe Close dinsdag op een persconferentie in de Gothische zaal van het Brusselse stadhuis. Lerena zal al vanaf 3 juli in België zijn, zo is er ruimte voor een eventuele quarantaine.

Voor Close wordt het een bijzondere editie van het boksgala. In de eerste plaats omdat er opnieuw fans zullen zijn na anderhalf jaar crisis. "Dit wereldkampioenschap is precies het soort evenement waarmee de stad geassocieerd wil worden. Merhy is een symbool voor Brussel. De Brusselse wijken hebben hard geleden onder de pandemie. Ook in de bokszalen heeft die hard toegeslagen. Figuren als Merhy zijn onontbeerlijk voor het voortbestaan van de Brusselse boksclubs."

MERHY_LERENE_WERELDTITEL_BOKSEN_PALEIS12_AFFICHE
© Ryad Merhy via Facebook | De affiche van de bokskamp.

Programma

De affiche van het boksgala belooft een mooi avond aan de Heizel. Bij de vrouwen wordt er voor de IBO-wereldtitel bij de supermiddengewichten (73,028-76,205 kg) gevochten. Femke Hermans (31 jaar) neemt het op tegen een nog aan te duiden tegenstander.

Antoine Vanackère (26) en de Oekraïner Nazri Rahimov (20) zullen strijden om de continentale IBO superlichtgewicht titel (61,237-63,503 kg) en Mohamed El Marcouchi (33) in dezelfde categorie om de internationale IBO-titel.

Het lichtgewicht (58,967- 61,237 kg) Miko Khatchatryan (25) en het superlichtgewicht Hovo Martirosyan (29), die na elf en twaalf gevechten nog altijd ongeslagen zijn, nemen het tegen elkaar op in het kampioenschap van de Benelux.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni