Plots Covid Safe Ticket nodig om 20 kilometer te lopen

© bruzz
| Archiefbeeld van de 20 kilometer door Brussel

Wie aanstaande zondag de 20 kilometer van Brussel wil lopen mag het Covid Safe Ticket niet vergeten. "Om in deze gezondheidscrisis het goede voorbeeld te geven" heeft de organisatie van het evenement donderdagavond beslist om het controlesysteem op basis van het Covid Safe Ticket in te voeren.

De lastminutebeslissing gebeurde in overleg met de Stad Brussel en het Brussels Gewest.

Om te starten aan de tocht van twintig kilometer door de hoofdstad heb je een startnummer en een Covid Safe Ticket nodig. Dat laatste krijg je als je minstens twee weken gevaccineerd bent of als je een negatieve PCR-test (minder dan 72 uur oud), een negatieve antigeentest (minder dan 48 uur oud) of een herstelcertificaat (minstens tien dagen oud, maar niet ouder dan 180 dagen) kan voorleggen.

"Het goede nieuws is dat u niet langer een masker hoeft te dragen, en dat uw glimlach weer zichtbaar zal zijn," klink het nog bij de organisatoren. Wie niet over een Covid Safe Ticket beschikt, heeft volgens de organisatie twee opties: de inschrijving uitstellen tot de volgende editie op 29 mei 2022 of een terugbetaling van de inschrijving aanvragen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?