Pocognoli gaat beloften van Union coachen

© Belga Images
| Pocogonoli werd zondag in de slotmatch tegen Deinze in de bloemetjes gezet door zijn ploeggenoten en de club.

Lang heeft Sébastien Pocognoli niet moeten wachten op een nieuwe uitdaging. De ex-Rode Duivel zette afgelopen weekend bij Union een punt achter zijn voetbalcarrière. Vanaf volgend seizoen wordt hij bij de Brusselse promovendus coach van de beloften, zo maakte Union dinsdag bekend.

Na een professionele carrière van 17 jaar stond de 33-jarige afgelopen weekend voor het laatst op het voetbalveld als speler. De wedstrijd Union-Deinze (2-2) op de slotspeeldag in 1B was de laatste uit zijn loopbaan. Pocognoli werd in de bloemetjes gezet voor de aftrap en mocht voor de gelegenheid de aanvoerdersband dragen bij de kampioen in 1B.

Pocognoli, dertienvoudig Rode Duivel, voetbalde door aanhoudend blessureleed niet veel afgelopen seizoen. Tegen Deinze kreeg hij nog maar zijn eerste basisplaats onder coach Felice Mazzu. Maar ‘Poco’ vulde zijn tijd wel nuttig in, want volgde een trainerscursus samen met 22 andere (ex-)Rode Duivels, zoals Jan Vertonghen, Axel Witsel, Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Kevin De Bruyne.

De cursus is nog niet ten einde, maar Pocognoli kan wel al ervaring opdoen. In het seizoen 2021-2022 gaat hij aan de slag als coach van hey U21-team van Union. “Ik ben fier, maar voel vooral een grote verantwoordelijkheid”, reageert de voormalige vleugelverdediger. “Er lopen bij Union en in Brussel veel talentvolle spelers rond. Mijn taak is om hen zo goed voor te bereiden dat ze een kans krijgen bij de eerste ploeg.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?