© NN/BRUZZ | De Tour de France start dit jaar in Brussel

Politie takelt 240 voertuigen langs Tour-parcours

© Belga
06/07/2019
Updated: 08/07/2019 08.22u

De verschillende betrokken Brusselse politiezones hebben zondag langs het parcours van de ploegentijdrit in de Ronde van Frankrijk 103 voertuigen getakeld die in een zone stonden waar het verboden is te parkeren. Op zaterdag werden er ook al 137 wagens getakeld langs het parcours van de openingsetappe.

In de hoofdstad gold er de afgelopen twee dagen een strikt parkeerverbod in de nabije omgeving van het parcours van de eerste twee ritten van de 106de Ronde van Frankrijk. Ondanks een uitgebreide communicatiecampagne van Brussel Mobiliteit en de Brusselse politie waren er zowel op zaterdag als op zondag nog bestuurders die hun wagen foutief geparkeerd hadden en hun voertuigen getakeld zagen.

Er werd in de afgelopen twee dagen geen uitzondering gemaakt voor mensen met een bewonerskaart. Op zaterdag moesten de verschillende politiezones in totaal 137 voertuigen wegslepen. De openingsetappe Brussel-Charleroi-Brussel begon en eindigde toen in de hoofdstad.

Op zondag werden er nog eens 103 wagens getakeld die op een plek langs het parcours stonden waar een parkeerverbod gold. De ploegentijdrit van zondag werd volledig in Brussel gereden met start op de Hertoglaan in de buurt van het Koninklijk Paleis en finish op de Eeuwfeestlaan aan het Atomium.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Brussels Grand Départ, Tourstart, tourdag, getakeld, politie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie