| Gustaf Nilsson, de spits van Union, kopt in de eerste helft naar het doel van Liverpool.

Precisie ontbreekt in het spel van Union: 2-0 voor Liverpool

05/10/2023

Union Saint-Gilloise, de fiere leider in de Jupiler Pro League, is er donderdagavond niet in geslaagd Liverpool FC te verrassen. Na een weinig opwindende wedstrijd won het nummer vier van de Premier League met 2-0.

Tot minuut vierenveertig mocht de Brusselse club dromen van een goed resultaat tegen een van de meest gerenommeerde teams van Europa, maar toen schatte doelman Anthony Moris een verraderlijk schot van Alexander-Arnold verkeerd in. Moris, die in het eerste halfuur van de wedstrijd zijn ploeg voor een vroege achterstand had behoed, liet de bal uit de handen glippen, waarna de Nederlander Gravenberch zijn team eenvoudig op voorsprong kon brengen.

Union vond in de eerste helft zelden zijn draai op Anfield Road. Slordigheid domineerde het spel van de Brusselaars, waar alleen de Algerijnse aanvaller Amoura af en toe van zich liet spreken. Net voor het eerste Engelse doelpunt dook hij verrassend alleen voor doelman Allison op, maar zijn lobje kon makkelijk door Konaté onschadelijk gemaakt worden. Tien minuten daarvoor had Nilsson de enige andere mogelijkheid van Union te zwak ingekopt.

Op dat moment mochten de Brusselaars blij zijn dat ze überhaupt nog in de wedstrijd zaten. Elliot, Nunez en Salah hadden in het eerste kwartier wenkende kansen om zeep geholpen of doelman Moris op hun weg gevonden. Verderop in de eerste helft leek het er steeds meer op dat Union het ergste al achter de rug had, maar toen maakte Moris zijn enige flater van de avond.

Gezapig

De doelman van Union was ook in het vierde kwartier meer dan attent op pogingen van opnieuw Gravenberch en Jota. Naarmate de tweede helft vorderde probeerde Union meer en meer uit de omknelling te geraken, maar ondanks een licht overwicht bleven de grote kansen uit, ook al omdat de Brusselaars zelden of nooit een voldragen aanval in elkaar konden boksen. Daarom zou alleen een toevalstreffer Union op gelijke hoogte van de thuisploeg te kunnen brengen. Amoura en de ingevallen Lapoussin en Rodriguez leken even voor de nodige dreiging kunnen zorgen, maar ook bij hen ontbrak de precisie om Liverpool, dat diep in de tweede helft met een veredeld reserveteam in het veld stond, echt te bedreigen.

Integendeel, in blessuretijd duwde Jota Union definitief kopje onder. In de dubbele confrontatie met het Oostenrijkse LASK, later deze maand en begin november, moeten de Brusselaars doeltreffender zijn om een gooi te doen naar de beoogde tweede plaats in de groep.