De hoofdzetel Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) aan de Houba-de Strooperlaan in Laken

| Het 'glazen huis' aan de Houba de Strooperlaan verdwijnt.

Pro League volgt Belgische voetbalbond dan toch naar Tubeke

© Belga
12/09/2019

De Pro League zal zijn maatschappelijke zetel dan toch verhuizen naar Tubeke. Dat heeft Pierre François donderdag bevestigd op een persconferentie in Brussel. Aanvankelijk wilde de vereniging van de profclubs in Brussel blijven, maar de Pro League zwichtte alsnog voor het Belgian Football Center. De verhuis zal gebeuren in 2021.

De hoofdzetel van de Pro League bevindt zich momenteel in het bondsgebouw in Laken, maar dat verdwijnt straks. In het kader van de herontwikkeling van de Heizelsite voorziet het stadsbestuur op die plaats nieuwe sportinfrastructuur.

Terwijl de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vanaf volgend jaar stilaan zijn intrek zal nemen in het Belgian Football Center in Tubeke, was het nog niet duidelijk waar de Pro League zich zal vestigen. Pierre François liet eerder verstaan in de hoofdstad te willen blijven, maar keert daar op terug.

"We zullen in 2021 onze intrek nemen in een gebouw vlak naast het hotel. Het voordeel is dat we dat gebouw, dat nu betrokken wordt door de KBVB, helemaal voor ons zullen hebben. Dat is goed voor onze onafhankelijkheid. Tegelijkertijd is er de nabijheid van de voetbalbond, met wie we vaak moeten samenwerken", legt François uit.

Vastgoedprijzen

Dat de Pro League dan toch naar Tubeke verhuist, heeft ook financiële redenen. "We kennen de leasingprijs voor het gebouw. Als we dat vergelijken met de prijzen in Brussel, komen we op een significant verschil. Bovendien lijkt Tubeke uit te groeien tot het epicentrum van de sport, met bijvoorbeeld ook de Belgische wielerbond die er zich zal vestigen."

Een terugkeer naar Brussel sluit Pierre François wel niet uit. Veel zal afhangen van de renovatie van het Koning Boudewijnstadion. "Waarom niet? Als daar na de renovatie ruimtes beschikbaar zijn, zal de Pro League daar zeker oren naar hebben."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Laken , Sport , Stedenbouw , Voetbal , renovatie koning boudewijnstadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni