Remco Evenepoel verhuist naar Monaco

20181030_RemcoEvenepoel_Photonews
© Photonews
| Remco Evenepoel als kersvers wereldkampioen bij de junioren (2018).
© Photonews
| Remco Evenepoel als kersvers wereldkampioen bij de junioren (2018).

De negentienjarige wielerbelofte Remco Evenepoel verhuist naar Monaco om er werk te maken van zijn professionele wielercarrière.

Het gaat snel voor het jonge wielerfenomeen Remco Evenepoel. Nadat hij in 2018 wereldkampioen werd bij de junioren, verhuist hij nu naar Monaco, naast Frankrijk. Het ministaatje herbergt veel wielerlegendes, die er voor fiscale of sportieve redenen naar verhuizen.

Evenepoel gaat er onder andere Philippe Gilbert vervoegen, die andere Belgische wielerheld. Volgens de ouders van Evenepoel, die getuigen in de krant Het Nieuwsblad, trekt de negentienjarige wielerbelofte vooral naar het Zuiden van Frankrijk omdat het landschap en het klimaat er beter is om te trainen.

"Definitief verhuizen kan hij trouwens nog niet," zegt zijn vader in Het Nieuwsblad. "De bedoeling is wel om zijn stekje in het zuiden regelmatig op te zoeken. Liever vandaag dan morgen trekt hij ernaartoe. Voorlopig staan er nog iets te veel afspraken op zijn sportieve agenda. Maar na het seizoen gaat hij er ongetwijfeld overwinteren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?