Remco Evenepoel wint 101e Brussels Cycling Classic

© Photonews

Remco Evenepoel heeft zaterdag in eigen gouw de 101e editie van de Brussels Cycling Classic (1.Pro) gewonnen Na 205,3 kilometer met start en aankomst in Brussel had de 21-jarige renner van Deceuninck - Quick-Step vijftig seconden voor op Aimé De Gendt.

Evenepoel had zijn laatste medevluchter net voor de laatste tien kilometer op een stuk vals plat in de steek gelaten. Evenepoel en De Gendt hadden de voorsprong cadeau gekregen toen vijf andere vluchters bij een splitsing de verkeerde weg kozen. Van hen won Tosh Van der Sande op 2:14 de sprint om de derde plaats, voor Philippe Gilbert en de Zwitser Marc Hirschi.

Voor Evenepoel is het de zevende zege van het seizoen en de tweede in drie dagen tijd. Donderdag was de "Kannibaal van Schepdaal" de sterkste in de Druivenkoers (1.1). Eerder won hij de tijdrit in de Baloise Belgium Tour en de tijdrit en een etappe in de Ronde van Denemarken. In beide 2.Pro-rittenwedstrijden stak hij ook de eindzege op zak.

Op de erelijst van de wedstrijd die tot 2012 als Parijs-Brussel op de kalender stond, volgt Evenepoel Tim Merlier op. Dit jaar won Merlier ook de pelotonsprint, maar dan om de zevende plaats.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?