| Het discuswerpen bij de vrouwen op de Memorial Van Damme. Met een grondige renovatie van het stadion is de toekomst van de atletiekmeeting gegarandeerd.

Renovatie Koning Boudewijnstadion eindelijk op til?

Maarten Verdoodt
© BRUZZ
15/03/2019

De voetbalbond en sportevenementenbureau Golazo geven dinsdag een persconferentie over het stadiondossier. Peter Bossaert, de CEO van de voetbalbond, en de CEO van Golazo zullen er het woord nemen. Golazo is het bedrijf dat de atletiekwedstrijd Memorial Van Damme organiseert in het Koning Boudewijnstadion. "Het gaat om de infrastructuur op de Heizel en we zijn op de hoogte van de plannen van de bond", zegt de Brusselse schepen van Sport.

"Ik mag niets zeggen", klinkt het bij de woordvoerder van de voetbalbond als we hem vragen naar meer informatie over de persconferentie van dinsdag. Wat vast staat: samen met Golazo wil de voetbalbond dan iets wereldkundig maken over het stadiondossier. Golazo organiseert de Memorial Van Damme, de jaarlijkse atletiekwedstrijd voor de Diamond League, in het Heizelstadion.

'Goede oplossing'

De stad Brussel dan maar, nog altijd eigenaar van het stadion. De schepen van Sport wil al iets meer kwijt over de inhoud. "Het gaat om de infrastructuur van het stadion ja", bevestigt Benoit Hellings. "Maar we laten de primeur aan Golazo en de KBVB."

Schepen Hellings laat nog weten dat het om een goede oplossing gaat, voor de stad en het Brussels gewest.

Bij Golazo zelf wachten ze met verdere communicatie nog af tot dinsdag. De organisator van sportevenementen is zelf in ieder geval voorstander om een piste te behouden in het nationaal stadion, om de eenvoudige reden dat ze er de grootste atletiekwedstrijd van het land organiseren.

Afgevoerd Eurostadion

Organisator Wilfried Meert liet in eerdere interviews al verstaan dat het stadion dringend aan een renovatie toe was. En laat zo'n renovatie nu net een must zijn voor het behoud van de atletiekmeeting in Brussel, en zelfs bij uitbreiding in België. Want in het ondertussen afgevoerde Eurostadion was geen plaats voorzien voor een atletiekpiste.

Buiten het Heizelstadion is er ook geen andere plek om atletiekwedstrijd van het kaliber van de Memorial te ontvangen. Hoe grondig een mogelijke renovatie zal zijn, wat er met de atletiekpiste gebeurt, en hoeveel het moet kosten is vandaag nog niet duidelijk.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sport , Samenleving , Eurostadion , Koning Boudewijnstadion , Heizel , Neo , Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni